İran Ermənistanı Rusiyanın qucağına qaytardı
İlham Əliyevin Zəfər diplomatiyasının sirri-Fərid Şahbazlı yazır
Qazaxıstan və Azərbaycan investisiya əməkdaşlığını möhkəmləndirirlər
“Xırda maraqlar naminə süni diaspor təşkilatları yaratmamalıdırlar”- BAP sədri
Diasporla bağlı parlament komissiyası niyə vacibdir?
Türkiyədə Azərbaycan evlərinə nə hacət... - Türkiyə bütövlükdə Azərbaycanın evi deyilmi?
“Hansısa “müəllimin xətrinə dəyər” deyə, diaspor fəaliyyətimiz bu gündədir”- Ağ Partiya başqanı
“Diplomatik korpusun diaspora ilə sıx əlaqəsi olmalıdır” - Diplomatdan təklif
Xaricdə yaşayan azərbaycanlı gənclərin təhsil almasında güzəştlər olacaqmı? – Ekspert AÇIQLADI
“Azərbaycan əleyhinə aparılan mübarizənin qarşısına ilk olaraq diaspor qüvvələrimiz çıxır” - Millət vəkili


14.01.2020  09:28 

Qarabaşaq yeyin, sağlam olun!





A+  A-

İnsan sağlamlığına müsbət təsir göstərən məhsullardan biri də qarabaşaqdır. Onun tərkibində çox miqdarda manqan, maqnium, dəmir kimi minerallar var. Fitin turşusu sayəsində onlar bişirildikdən sonra da yaxşı həzm olunurlar.
XzəərNews.az “MedikForum.ru” saytına istinadən qarabaşaqın əsas faydalarını təqdim edir:

Ürəyin sağlamlığını yaxşılaşdırır

Qarabaşaqın tərkibində rutin və sellüloz kimi ürək üçün faydalı olan birləşmələr var. Bu məhsul qan dövranını da yaxşılaşdırır.

Həzm prosesini yaxşılaşdırır

Qarabaşaqın tərkibindəki qida lifləri həzm prosesini dəstəkləyir, qidanın həzm yolunda hərəkət etməsinə kömək edir. “Gastroentereology Review”da dərc olunan tədqiqat göstərmişdi ki, qida lifləri iltihabi bağırsaq xəstəlikləri riskini aşağı salır.

Qandakı şəkərin səviyyəsini idarə edir

Qarabaşaq çətin karbohidratlar mənbəyidir. Bu karbohidratlar gec həzm olunur, öz növbəsində, qandakı şəkərin səviyyəsinə az təsir göstərir. Bu, qanda şəkərin səviyyəsinin yavaş-yavaş qalxmasına və uzun müddət stabil qalmasına gətirib çıxarır. Sellülozla zəngin pəhrizlər qlikemik nəzarəti yaxşılaşdırmağa və hiperinsulinemiyanı azaltmağa kömək edir.

Çəkini idarə etməkdə kömək edir

Tədqiqatlara əsasən, zülal bədən çəkisinin tənzimlənməsində xüsusi rol oynayır. Tədqiqatçılar bunu toxluq və ya yeməkdən sonrakı toxluq hissi ilə əlaqələndirir. Toxluğu artıran qidalar aclığın qarşısını daha uzun müddət saxlayır və bununla da, ümumi kalori qəbulunu azaldır.

Xəbər 1095 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

24.04.2024  10:02 

ABŞ İrana sanksiya tətbiq edib

22.04.2024  09:19 

Faktiki hava AÇIQLANDI

22.04.2024  08:26 

Bu yollarda tıxac var - Siyahı

20.04.2024  14:04 

Cavanşir Məmmədov vəfat edib


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +