Zəhərlənən qızların səhhətində irəliləyiş var
Sumqayıtda yeni “ASAN xidmət” tikiləcək
Siqareti necə tərgitmək olar?
Sabah da intensiv yağış yağacaq
Dünənki qəzalarda 3 nəfər ölüb
Zelenski Lukaşenkonun təklifini qəbul etmədi
Dövlət Yol Polisi sürücülərə müraciət etdi
Çovdarovun işçisi azadlığa çıxdı
233 binaya müsbət rəy verilib
Siçovullar estoniyalıları internetsiz qoydu


31.10.2019  09:15 

Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər





A+  A-

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Xəbər 606 dəfə oxunub.



21.11.2019  18:02 

Məzənnə dəyişmir

21.11.2019  13:48 

Siqareti necə tərgitmək olar?

21.11.2019  13:11 

Sabah da intensiv yağış yağacaq

21.11.2019  11:25 

233 binaya müsbət rəy verilib

21.11.2019  10:57 

Azər üçüncü dəfə evlənir

21.11.2019  10:08 

Sürət həddi endirildi

20.11.2019  18:01 

Məzənnə eynidir


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +