Azərbaycanda təhsil müddəti də pensiya stajı sayılacaq
İctimai nəqliyyatla bağlı məhdudiyyət bitdi
İxtisas seçiminin vaxtı uzadıldı
Ekzoplanetlərdə almaz tapıla bilər
Sabahın havası açıqlandı
Türkiyədə daha 3 terrorçu təslim oldu
Vilayət Eyvazovdan rəis təyinatı
Atlantik okeanda güclü zəlzələ
MTN polkovnikinin həbs müddəti uzadıldı
Mərakeşdə rekord göstərici


31.10.2019  09:15 

Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər





A+  A-

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Xəbər 772 dəfə oxunub.



21.09.2020  13:05 

Sabah 28 dərəcə isti olacaq

21.09.2020  11:22 

Ronaldodan yeni rekord

21.09.2020  08:43 

Türkiyədə güclü zəlzələ

20.09.2020  12:05 

Sabahın havası açıqlandı

20.09.2020  09:43 

Mövqelərimiz atəşə tutuldu

19.09.2020  13:19 

Qazaxıstanda quş qripi yayıldı


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +