“DOST“ 3.3 milyonluq tenderini də bu şirkətə verdi
Xəstənin ayaqları göydə... - Həkimlər bunu da etdi
Ukrayna “Lukoyl” Neft Emalı Zavodunu vurdu
FHN “Xəmsə” şadlıq evinin fəaliyyətini dayandırdı
Xəzər Universitetinə rektor əvəzi təyin olunub
Ruslar Donetsk və Kurskda irəliləyirlər - Açıqlama
Bazar ertəsi yaxşı xəbər olacaq - Tramp
Bəşir Süleymanlı həbs edilib
Onlar Baş Prokurorluğa çağırılıb?
Saxta dollar satan dəstə üzvləri saxlanıldı


10.11.2021  10:33 

Bu qidalar koronavirusa qarşı faydalıdır





A+  A-

Heyvan mənşəli və rafinə edilməmiş bitki mənşəli yağlar koronavirus pandemiyası zamanı insan qidasının tərkib hissəsi olmalıdır.

XezerNews.az Oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Federal Tibbi və Bioloji Agentliyinin professoru, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva öz tövsiyələrini verib.

Həkimin sözlərinə görə, bu məhsullarla zəngin qidalar iltihab əleyhinə qorunma təmin edə bilər, xüsusən də virusun yayılmasına müqavimət göstərir.

Dietoloq pəhrizə sarı yağ (inək südündən hazırlanır, qhi də deyilir) daxil etməyi məsləhət gördü. Onun sözlərinə görə bundan gündə 1,5-2 çay qaşığı istehlak edilməlidir.

"Səhər yeməyi üçün toyuq və ya bildirçin yumurtası immunitetin qorunması üçün çox vacib olan A, D və E vitaminlərinin mənbəyidir", - deyə o, əlavə edib.

Həkim gün ərzində - qoz-fındıq və müxtəlif toxumların istehlakını də məsləhət görüb.

"Bu məhsulları qızartmamaq vacibdir, yoxsa yağları oksidləşir", - deyə o, xəbərdarlıq edib.

M.Koroleva həmçinin yeməklərdə şimal dənizləri balıqları, zeytun yağı, cücərmiş buğda, avokado və arqan ağacı yağından istifadəni tövsiyə edib.

Xəbər 2453 dəfə oxunub.




14.03.2025  22:13 

Bəşir Süleymanlı həbs edilib

14.03.2025  16:11 

Novruzda əfv olacaqmı?

14.03.2025  15:37 

“Rusiya İranı məhvə aparır”

14.03.2025  12:22 

Xanım məmur həbs olundu


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +