Aİ Trampın “bədnam sülh planına” qarşı çıxdı
Sabah 21 dərəcə isti olacağı gözlənilir
13 yaşlı qızla cinsi əlaqədə olan şəxs həbs olundu
Vaşinqtonun “Ukrayna planı” Qərbdə narahatlıq yaradıb
Ukrayna PUA-larla Ryazanda neft zovodunu vurdu
Ukrayna səfirliyində matəm kitabı açıldı
Kartından pul oğurlanan tanınmış mama-ginekoloq olub
Avtomobil nömrələrində “Mikroçip” və “defis” işarəsi ləğv edildi
Cabbarovun yaxın adamı “SOCAR Petroleum”dan getdi
“Azərişıq”ın 24 milyonluq tenderini 10 manatlıq şirkət udub


26.08.2019  11:20 

Bu içkilər qanı qatılaşdırır





A+  A-

Qan bütün orqanizmi oksigenlə təmin edən və həyat mənbəyi olan ən vacib mayedir. Qanın keyfiyyəti, dövranı birbaşa insanın səhhətinə təsir edir. Həddən artıq qatı qan yorğunluq, əsəbilik, ürək xəstəlikləri, əqli zəiflik gətirir. Qatı qan tromb yaranması və damar tıxanmasını aktivləşdirir. Belə olan halda, qanı qatılaşdıran ərzaq və içkilərə əl gəzdirmək lazımdır.
XəzərNews.az BakuPost-a istinadən qanımızı qatılaşdıran və hər gün istifadə etdiyimiz 5 içkini təqdim edir.

1.Şirin qazlı içkilər

Fruktoza, saxaroza, aspartam qanı qatılaşdırır

2. Qəhvə

Sidikqovucu olduğu üçün suyu orqanizmdən qovur və qan qatılaşır

3.Tünd qara çay

Qanın tərkibinə müsbət təsir etmir, çay içənlər su qəbul etmir ki, bu da orqanizmdə maye qıtlığı yaradıb, qanın sürətini və miqdarını da azaldır

4.Alkoqol içkilər

Onlar da sidikqovucudur. Orqanizm aktiv şəkildə maye itirir. Beynin susuzlaşmasına səbəb olur.

Müntəzəm olaraq spirtli içki içənlərdə mineral defisiti olur ki, bu zaman qan qatılaşır və ürək-damar sistemi oksigen almır

5.Bəzi bitkilərdən çaylar

Gicitkan, zveroboy, quşarmudu çayı, mors vitamin K ilə zəngin olduğundan qanı lap qatılaşdırır. Bu tromb əmələ gətirər. Ümumiyyətlə qanı qatı olanlar qan durulaşdırıcılar içməli və yemək, içməyini buna uyğun seçməlidir

Xəbər 3064 dəfə oxunub.




19.11.2025  18:17 

Bələdiyyə sədrinə hökm oxundu

19.11.2025  18:07 

Gəncədə bıçaqlanma hadisəsi


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +