Tələbləri pozanlar cəzalandırılacaq -MSK sədrindən XƏBƏRDARLIQ
Ersin Tatarın Azərbaycana səfəri başlayıb
Azərbaycanda ərzaq BAHALAŞACAQ – Qiymət artımının yaratdığı DOMİNO EFFEKTİ
Prezidentdən pensiyalarla bağlı qərara MÜHÜM DƏYİŞİKLİK
FTX Azərbaycan diasporunun ofisində əməliyyat aparıb - Saxlanılanlar var
Prezident Natiq Qasımovla bağlı paylaşım etdi -Foto
İlham Əliyev Rusiya prezidentinə və Dağıstanın rəhbərinə başsağlığı verib
Xalqı taladı, indi də Qarabağı talamaq istəyir...
Prezident : ATƏT-in Minsk qrupunun fəaliyyətinə rəsmən xitam verilməsinin vaxtı çoxdan yetişib
Diaspora üçün Azərbaycanı təbliğ edən tribunalar niyə qapadılıb?


31.10.2019  09:15 

Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər





A+  A-

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Xəbər 1406 dəfə oxunub.




11.07.2024  12:21 

Məşhur aktyor Şuşada -Foto

10.07.2024  17:32 

Ozan Akbaba Bakıya gəlib -Foto

10.07.2024  17:16 

Hüseyn Həsənov Rusiyadan qaçıb

09.07.2024  07:10 

Tanınmış meyxanaçı vəfat edib

01.07.2024  16:20 

Damla İranda konsert verib -Video


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +