İran bu tarixdə hücum planlaşdırır - ŞOK MƏLUMAT
Bu gün Milli Kino Günü qeyd olunub -Foto, video
Prezident Viola Amherdə təbrik məktubu ünvanlayıb
Tahir Kərimli seçkilərdə iştirak etməyəcək
Prezident Şuşada 2-ci Qlobal Media Forumda - CANLI
Prezident Lyuk Friden ilə görüşüb
QHT Qubada tat icması ilə görüş keçirdi - Foto/Video
Azərbaycanlıların Türkiyədə milli istiqlal mübarizəsində iştirakı
Prezident Pakistan səmasında belə qarşılandı - Foto/Video
Tələbləri pozanlar cəzalandırılacaq -MSK sədrindən XƏBƏRDARLIQ


25.02.2020  09:07 

İnsult riskini aşağı salan məhsullar





A+  A-

Avropalı alimlər müxtəlif məhsulların insanda işemik və ya hemmoragik insultun yaranmasına təsirini öyrəniblər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Medicalxpress.com” portalı yazıb.

Tədqiqatlar 8 il ərzində aparılıb. Eskperimentdə 418 min nəfər iştirak edib. Eskpertimentdə iştirak edənlərin əsas rasionu ət, balıq, yumurta, müxtəlif yarmalar, süd məhsulları, paxlalılar, qoz, eləcə də meyvə və tərəvəzlər təşkil edib.

Tədqiqat zamanı 4281 işemik və 1430 hemorragik insult baş verib. Bununla da, ekspertlər nəticəyə gələ biliblər.

Alimlər müəyyən ediblər ki, rasionda meyvə və tərəvəzin çox olması işemik insultun yaranma riskini aşağı salır. Yumurtadan çox istifadə etmək isə hemorragik insult ehtimalını yüksəldir.

Xəbər 1373 dəfə oxunub.




03.08.2024  19:07 

Hakan Fidan Misirə səfər edəcək

03.08.2024  18:58 

Laçında mina hadisəsi baş verib

03.08.2024  18:54 

Sumqayıtda bıçaqlanma olub

03.08.2024  15:39 

İranda nə baş verir?

02.08.2024  14:40 

Rza Rzayev azadlığa buraxılıb

01.08.2024  12:01 

Hikmet Elp mükafatlandırıldı


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +