Prezident : ATƏT-in Minsk qrupunun fəaliyyətinə rəsmən xitam verilməsinin vaxtı çoxdan yetişib
Diaspora üçün Azərbaycanı təbliğ edən tribunalar niyə qapadılıb?
“Daşnaksütyun” partiyasının 13 üzvü saxlanılıb
Prezident Azərbaycan xalqını təbrik edib
Ayətullah və prezident mollanın arxasında namaz qılır - TƏZAD
İlham Əliyev filippinli həmkarını təbrik edib
Ankaranın BRICS planı işə düşdü- Kağız üzərindəki müttəfiqlər çaşqınlıq içində- Rusiya və Çin isə...- SENSASİYA
İctimai Birlik azsaylı xalqlarla bağlı yeni layihənin icrasına başlayıb
Prezident beynəlxalq sərgidə çıxış edib... - Bakıda
Sərdarlı ailəsi Qərbi Azərbaycan Araşdırmalar Mərkəzini ziyarət edib - fotolar


25.02.2020  09:07 

İnsult riskini aşağı salan məhsullar





A+  A-

Avropalı alimlər müxtəlif məhsulların insanda işemik və ya hemmoragik insultun yaranmasına təsirini öyrəniblər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Medicalxpress.com” portalı yazıb.

Tədqiqatlar 8 il ərzində aparılıb. Eskperimentdə 418 min nəfər iştirak edib. Eskpertimentdə iştirak edənlərin əsas rasionu ət, balıq, yumurta, müxtəlif yarmalar, süd məhsulları, paxlalılar, qoz, eləcə də meyvə və tərəvəzlər təşkil edib.

Tədqiqat zamanı 4281 işemik və 1430 hemorragik insult baş verib. Bununla da, ekspertlər nəticəyə gələ biliblər.

Alimlər müəyyən ediblər ki, rasionda meyvə və tərəvəzin çox olması işemik insultun yaranma riskini aşağı salır. Yumurtadan çox istifadə etmək isə hemorragik insult ehtimalını yüksəldir.

Xəbər 1236 dəfə oxunub.




21.06.2024  16:03 

BDU-nun müəllimi vəfat edib

20.06.2024  20:21 

Milli Məclis buraxılır

18.06.2024  14:34 

Sabahın havası açıqlandı

15.06.2024  18:28 

İran Fransaya donosçuluq edir


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +