Deputatın köməkçisi vətəndaşın adından kredit götürüb? - İDDİA
Azərbaycan 4 günlük iş rejiminə keçir?
Azərbaycanlılar ABŞ-dən deport olunur?
Xaricdən avtomobil alanlara qadağa qoyulur?
Kirayə evlərlə bağlı inanılmaz YENİLİK
Həbs edilən azərbaycanlı fəaldan xəbər YOXDUR
“Mahal“ MTK sədrinin ölkədən çıxışına QADAĞA
Nazirliyin üç tenderinin nəticələri ləğv olundu
Səfirimizin Rusiya XİN-ə çağırılmasına münasibət - RƏSMİ
Qrenlandiyalıların 85%-i ABŞ-a qoşulmaq istəmir


28.02.2024  11:27 

Keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?





A+  A-

Kolbasalar ət məhsulu hesab edilsə də, bu, heç də belə deyil. Çünki əksər kolbasa məhsullarının tərkibində ət çox az miqdarda olur.

Maraqlıdır, görəsən, keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?

Qida üzrə ekspert Məhsəti Hüseynova bildirib ki, məhsulun rəngi keyfiyyətindən xəbər verir:

“Açıq rəngdə, çəhrayıya çalan rəng olmalıdır. Kolbasa ət məhsuludur. Onun hazırlanmasında 70 faiz ət, 30 faiz isə köməkçi maddələrdən istifadə edilməlidir. Həmçinin kolbasanın qabığını üzərindən ayıran zaman quru olmalıdır, üzəri yapışqan və ya sulu olmamalıdır”.

Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasanın keyfiyyətli olduğunu göstərən amillərdən biri də məhsulun daha bərk olmasıdır:

“Kolbasanı kəsəndə içindəki əlavə inqrediyentlər görünməməlidir və boşluqlar olmamalıdır. Əgər məsamələr varsa, bu o deməkdir ki, kolbasanın hazırlanmasında təkcə ətdən deyil, həm də dəri və qığırdaqlardan istifadə olunub”./Baku TV

Xəbər 3809 dəfə oxunub.




29.01.2025  10:49 

Prezident sərəncam imzaladı

29.01.2025  10:32 

Qubada kişi dəm qazından BOĞULDU

29.01.2025  10:29 

Yasamalda 5 otaqlı ev YANIB

29.01.2025  10:18 

Ceyhun Bayramov Türkiyəyə GETDİ


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +