Avropa və Asiyanın kəsişməsində yerləşən Türkiyə rəqəmsal köçərilər üçün iqlimi, mədəniyyəti, tarixi, canlı şəhərləri və əlçatan yerləşimi də daxil olmaqla çoxsaylı üstünlüklər təqdim edərək, onu yaşamaq və işləmək üçün ideal məkana çevirir.
Xəzərnews.az xəbər verir ki, ölkənin internet infrastrukturu və yüksək inkişaf etmiş rəqəmsal bankçılıq və ödəniş sistemləri kimi texnoloji təklifləri onun cəlbediciliyini artırsa da, yeni rəqəmsal köçəri vizası həm də müxtəlif ölkələrdən olan rəqəmsal köçərilərə Türkiyədə uzun müddət yaşamağa imkan verir.
İstanbul, İzmir, Antalya və Muğla canlı atmosferi, tarixi yerləri və dəniz kənarında əla yerləşimi ilə ölkənin ən yaxşı rəqəmsal köçəri yerləri sırasındadır. Onları arzuolunan edən bütün təkliflər arasında, bu Türkiyə şəhərləri yeni dad və inqrediyentlərdən həzz almaq istəyən müxtəlif rəqəmsal köçərilər cəmiyyətini cəlb edən ümumi təcrübəni bölüşür: bol çeşidli küçə yeməkləri mədəniyyəti. Yerli küçə ləzzətləri ilə şəhərlərin başqa bir yönünü kəşf etmək.
İstanbulun ləzzətli küçə yeməkləri
Fərqli mədəniyyətlərin birləşdiyi Türkiyənin metropolu İstanbul sürətli interneti, yerləşim variantları, geniş mühacir icması və müasir iş yerləri ilə rəqəmsal köçəriləri özünə cəlb edir. İşdən əlavə, şəhər Michelin ulduzlu restoranlardan tutmuş yerli küçə yeməklərinə qədər müstəsna kulinariya mədəniyyətinə malikdir. Şəhərdə ilk ağla gələn küçə yeməyi küncüt toxumu ilə örtülmüş xırtıldayan simit, üzük formalı çörəkdir. Bu İstanbul klassikini küçə arabalarında hər küncdə tapmaq olsa da, bərələrdəki köşklərdən alıb qağayılara atmaq ənənədir. Başqa bir ikonik küçə dadı, Karaköy və Eminönündə bir stəkan turşu suyu ilə dadılan əla qoxulu balıq sendviçləridir. İçi çedar pendiri, duz, yağ və qarnir ilə qarışdırılmış bişmiş kartof olan kumpirindən də dadsanız yaxşı olar. Bu yeməyi yeyə biləcəyiniz ünvan ətirli dəniz havası ilə əhatə olunmuş Ortaköydür. Kokoreç başqa bir kulinariya ləzzəti və ən xarakterik türk yeməklərindən biridir. Adətən gecə saatlarında hazırlanan yaxşı təmizlənmiş, qızardılmış qoyun bağırsaqları ədviyyatlarla qarışdırılmış sendviçdir.
İzmir: Egeyin yemək cənnəti
İzmir, canlı şəhər həyatının və tətil kəndinin cazibəsini özündə birləşdirən müasir infrastruktura malik bir məkandır. Digər tərəfdən, Ege mətbəxi və şərab marşrutu üzərindəki füsunkar Urla şəhəri ilə məşhur olan Michelin Guide-nin yeni məkanı canlı küçə yeməkləri atmosferinə malikdir. Bölgəyə məxsus xırtıldayan börek olan Boyoz günə başlamağın ən yaxşı yoludur. Günortaya doğru pomidor, bibər və İzmir tulumu pendiri ilə hazırlanan yerli sendviç olan kumru, adətən küncütlü çörəklə yeyilir. İsti versiyası isə ızgara kolbasa, salam, pomidor, ketçup və mayonezlə hazırlanır. İzmirin istənilən yerində, istər çimərlikdə, istərsə də gəzintidə aromatik düyü və limon suyu ilə doldurulmuş bir nimçə midye yeyə bilərsiniz. Gecələr xırda doğranmış sakatat, acı bibər, cəfəri, pomidor və soğanla doldurulmuş lavaş və ya pomidor və ədviyyatsız qalın bağırsaq parçalarından ibarət İzmir tipli kokoreç günü bitirmək üçün ideal küçə ləzzətləridir.
Muğlada Kulinariya Səyahətləri
Cənubda yerləşən Muğla, Dalaman, Bodrum və Marmaris kimi mükəmməl şəhərlər xaricilərin ən çox məskunlaşdığı yerdir. Ege mətbəxinin, xüsusilə Michelin ulduzlu Bodrumun ən mükəmməl məkanı olan Muğla, kulinariya səyahətləri üçün möhtəşəm bir məkandır. Təzə dəniz məhsulları türk torpaqlarına xas olan yerli üzümlərdən çəkilən ağ şərablarla təqdim olunur və zeytunyağlı yeməklər olaraq balqabaq çiçəyi dolması və samfir də daxil olmaqla ənənəvi türk məzələri bölgənin zəngin kulinariya irsini süfrələrə gətirir. Bodrumun gastro-şəhərində siz həmçinin məşhur yerli bazarlara baş çəkə bilərsiniz, burada qadınlar paltardan tutmuş əl istehsalı regional ləzzətlərə qədər bir çox şeyi piştaxtalarda satırlar. Yaxşı olardı ki, bu tip bazarlarda damaq dadınıza uyğun göyərtili, ləziz bir xəmir yeməyi olan otlu börək alasınız. Bodrumdakı kafe və restoranlarda həmçinin Asiya, İtalyan, Çin, Meksika, Hindistan və Tayland mətbəxi də daxil olmaqla geniş çeşiddə kosmopolit beynəlxalq mətbəxlər təqdim olunur.
Türk Rivierasının Kulinariya Qəlbi: Antalya
Türk Rivierasının ürəyi olan Antalya həm də günəş işığı, çimərlikləri, qədim şəhərləri və yaşayış yerləri ilə dünya miqyasında əcnəbilərin axın etdiyi bölgədir. Şəhər həm də türk Aralıq dənizi ləzzətlərinin unikal mərkəzidir. Bəyaz pendirdən kartofa qədər müxtəlif içliklərlə doldurulmuş gözləmə, dadmalı olduğunuz ilk yeməkdir. Gözləmə ilə içilən bir stəkan buz kimi Finike portağal suyu sizi isti yay günlərində fərahladacaq. Türk dondurması isə sərinləmək üçün başqa bir seçimdir. Onun Antalya versiyasını da sınamalısınız: yanmış dondurma. Keçi südü ilə hazırlanan bu orijinal dad özünəməxsus yanmış dadı ilə fərqli bir qastronomik təcrübə təqdim edir.
Türk Rəqəmsal Köçəri Vizasına uyğun olan millətlər:
Rəqəmsal köçərilər Türkiyəyə viza almaq üçün Digital Nomad Ön Müraciət platforması Digital Nomad GoTürkiye-dən müraciət prosesinə başlaya bilərlər. Bu ərizə ilə, viza verilməsi üçün istənilən Türkiyə Konsulluğuna və ya viza mərkəzinə aparıla bilən Rəqəmsal Köçəri Kimlik Sənədi hazırlayacaqlar.
Fransa, Almaniya, İtaliya, Belçika, Hollandiya, Lüksemburq, İrlandiya, Danimarka, Yunanıstan, Xorvatiya, İspaniya, Portuqaliya, Avstriya, Finlandiya, İsveç, Çexiya, Macarıstan, Polşa, Sloveniya, Slovakiya, Estoniya, Latviya, Litva, Yaşı 21-55 arasında olan Malta, Bolqarıstan, Rumıniya, Norveç, İslandiya, Lixtenşteyn, Böyük Britaniya, İsveçrə, ABŞ, Kanada, Rusiya Federasiyası, Ukrayna və Belarus müraciət edə bilər. Etibarlı pasporta malik olmaqla yanaşı, müraciət edən şəxslər universitet məzunu olmalı və aylıq 3000 dollar və ya hər il 36.000 dollar gəlir əldə etdiklərini sübut etməlidirlər. Fərdi sahibkar olub-olmamasından asılı olmayaraq, ərizəçi həmçinin biometrik fotoşəkili və rəqəmsal köçəri kimi işlədiyini sübut edən sənəd təqdim etməlidir.
Xəbər 5732 dəfə oxunub.