XİN rus deputatla bağlı açıqlama yaydı
“İcra Hakimiyyətinin xeyir-duası olmadan obyekt verilmir”
Ukrayna ərazisinə 83 “Şahed”lə hücum olundu
Rusiya şovinizminin hədəfinə tuş gələn Azərbaycanlılar - Video
Dövlət idarələrində çalışanların sayı niyə azalır?
Bu həftə Əfv Komissiyasının iclası keçiriləcək
Ərdoğan Azərbaycanla bağlı sazişi TƏSDİQLƏDİ
Los-Ancelesdəki Baş Konsulluğumuz fəaliyyətini bərpa etdi
İş adamlarının siyahıya alınmış əmlakları hərraca çıxarılır
İş adamı qəfil vəfat ETDİ


28.02.2024  11:27 

Keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?





A+  A-

Kolbasalar ət məhsulu hesab edilsə də, bu, heç də belə deyil. Çünki əksər kolbasa məhsullarının tərkibində ət çox az miqdarda olur.

Maraqlıdır, görəsən, keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?

Qida üzrə ekspert Məhsəti Hüseynova bildirib ki, məhsulun rəngi keyfiyyətindən xəbər verir:

“Açıq rəngdə, çəhrayıya çalan rəng olmalıdır. Kolbasa ət məhsuludur. Onun hazırlanmasında 70 faiz ət, 30 faiz isə köməkçi maddələrdən istifadə edilməlidir. Həmçinin kolbasanın qabığını üzərindən ayıran zaman quru olmalıdır, üzəri yapışqan və ya sulu olmamalıdır”.

Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasanın keyfiyyətli olduğunu göstərən amillərdən biri də məhsulun daha bərk olmasıdır:

“Kolbasanı kəsəndə içindəki əlavə inqrediyentlər görünməməlidir və boşluqlar olmamalıdır. Əgər məsamələr varsa, bu o deməkdir ki, kolbasanın hazırlanmasında təkcə ətdən deyil, həm də dəri və qığırdaqlardan istifadə olunub”./Baku TV

Xəbər 3828 dəfə oxunub.




10.02.2025  13:04 

Sabahın hava proqnozu açıqlandı

10.02.2025  10:04 

Bu rayonda qaz olmayacaq

10.02.2025  10:01 

İş adamı qəfil vəfat ETDİ

10.02.2025  09:44 

Paşinyan Parisə getdi


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +