“Sionist İsrail və Şeytan Amerika“ İranı necə xilas etdi?
Özlərini Neftçalada batıranlar... -Vəfa nağılı bitdi
Seçkiləri Azərbaycan diasporu da yaxından izləyəcək - Elşad İbrahimov
“O söyüşləri yazanın özünə, ailəsinə...” - Sabir Rüstəmxanlı HİDDƏTLƏNDİ
“Bunun Neftçala xalqına nə dəxli var?” – Tənzilə Rüstəmxanlı tənqidlərdən danışdı
İlqar Mikayıloğlu Real TV-dən ikinci dəfə ayrılıb
Vüsalənin hamamında mənim nə işim var?!
İcra başçıları PA-ya çağırıldı
Səfir İranla bağlı mövqeyini aqressiv formada çatdırır - Mübariz Əhmədoğlu
Ölkələrimiz arasında qarşılıqlı fəaliyyətdən çox razıyıq -Prezident


10.11.2021  10:33 

Bu qidalar koronavirusa qarşı faydalıdır





A+  A-

Heyvan mənşəli və rafinə edilməmiş bitki mənşəli yağlar koronavirus pandemiyası zamanı insan qidasının tərkib hissəsi olmalıdır.

XezerNews.az Oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Federal Tibbi və Bioloji Agentliyinin professoru, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva öz tövsiyələrini verib.

Həkimin sözlərinə görə, bu məhsullarla zəngin qidalar iltihab əleyhinə qorunma təmin edə bilər, xüsusən də virusun yayılmasına müqavimət göstərir.

Dietoloq pəhrizə sarı yağ (inək südündən hazırlanır, qhi də deyilir) daxil etməyi məsləhət gördü. Onun sözlərinə görə bundan gündə 1,5-2 çay qaşığı istehlak edilməlidir.

"Səhər yeməyi üçün toyuq və ya bildirçin yumurtası immunitetin qorunması üçün çox vacib olan A, D və E vitaminlərinin mənbəyidir", - deyə o, əlavə edib.

Həkim gün ərzində - qoz-fındıq və müxtəlif toxumların istehlakını də məsləhət görüb.

"Bu məhsulları qızartmamaq vacibdir, yoxsa yağları oksidləşir", - deyə o, xəbərdarlıq edib.

M.Koroleva həmçinin yeməklərdə şimal dənizləri balıqları, zeytun yağı, cücərmiş buğda, avokado və arqan ağacı yağından istifadəni tövsiyə edib.

Xəbər 2337 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

02.09.2024  11:55 

Hadisənin erotik RƏQSİ -VİDEO

01.09.2024  08:10 

Səsvermə başladı...


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +