Hikmət Hacıyev Patrik Prior ilə görüşüb
ABŞ səfirliyi İranı necə tələyə saldı? - TƏHLİL
Prezident Beynəlxalq Çernobbio Forumunda “Yeni geosiyasi şəraitdə Azərbaycanın rolu” adlı sessiyada çıxış edib -Fotolar
Mehriban Əliyeva İtaliyadan paylaşım edib -Foto
Prezident Klaudio Deskalzi ilə görüşüb -Foto
Ramiz Mehdiyevin qızı illərlə gözlədi - İndi pulun yarısını istəyir
“Sionist İsrail və Şeytan Amerika“ İranı necə xilas etdi?
Özlərini Neftçalada batıranlar... -Vəfa nağılı bitdi
Seçkiləri Azərbaycan diasporu da yaxından izləyəcək - Elşad İbrahimov
“O söyüşləri yazanın özünə, ailəsinə...” - Sabir Rüstəmxanlı HİDDƏTLƏNDİ


25.02.2020  09:07 

İnsult riskini aşağı salan məhsullar





A+  A-

Avropalı alimlər müxtəlif məhsulların insanda işemik və ya hemmoragik insultun yaranmasına təsirini öyrəniblər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Medicalxpress.com” portalı yazıb.

Tədqiqatlar 8 il ərzində aparılıb. Eskperimentdə 418 min nəfər iştirak edib. Eskpertimentdə iştirak edənlərin əsas rasionu ət, balıq, yumurta, müxtəlif yarmalar, süd məhsulları, paxlalılar, qoz, eləcə də meyvə və tərəvəzlər təşkil edib.

Tədqiqat zamanı 4281 işemik və 1430 hemorragik insult baş verib. Bununla da, ekspertlər nəticəyə gələ biliblər.

Alimlər müəyyən ediblər ki, rasionda meyvə və tərəvəzin çox olması işemik insultun yaranma riskini aşağı salır. Yumurtadan çox istifadə etmək isə hemorragik insult ehtimalını yüksəldir.

Xəbər 1461 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

08.09.2024  14:57 

Hidayət Elvüsal vəfat edib -Foto

08.09.2024  11:33 

Gəncədə zəlzələ olub

03.09.2024  18:40 

Mirça Coane istefa verəcək


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +