Seçkiləri Azərbaycan diasporu da yaxından izləyəcək - Elşad İbrahimov
“O söyüşləri yazanın özünə, ailəsinə...” - Sabir Rüstəmxanlı HİDDƏTLƏNDİ
“Bunun Neftçala xalqına nə dəxli var?” – Tənzilə Rüstəmxanlı tənqidlərdən danışdı
İlqar Mikayıloğlu Real TV-dən ikinci dəfə ayrılıb
Vüsalənin hamamında mənim nə işim var?!
İcra başçıları PA-ya çağırıldı
Səfir İranla bağlı mövqeyini aqressiv formada çatdırır - Mübariz Əhmədoğlu
Ölkələrimiz arasında qarşılıqlı fəaliyyətdən çox razıyıq -Prezident
Ermənilər Kəlbəcər istiqamətində mövqelərimizi atəşə tutub
Prezident “Dövlət rüsumu haqqında“ qanunu təsdiqləyib


22.01.2020  08:51 

Albalı yemək üçün 5 SƏBƏB





A+  A-

Albalı – vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin daş meyvədir.
XəzərNews.az “MedikForum.ru”ya istinadən onun beş faydasını təqdim edir:

- Albalını qidaya əlavə etməklə ürəyin sağlamlığını qorumaq olar. “Nutrients” jurnalında dərc edilən tədqiqat göstərmişdi ki, meyvə ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizədə yetərincə rol oynayır. Xüsusilə də, onun miokard infartkı riskinin azalması üçün xeyirli olması məlum olmuşdu.

- Meyvənin tərkibindəki antioksidantlar müxtəlif xroniki xəstəliklərlə bağlı olan turşuluq stresi ilə mübarizədə kömək edir. Tədqiqatların icmalı göstərmişdi ki, albalının qidaya əlavə olunması təkcə turşuluq stresini aşağı salmır, həm də sistemli iltiabı azaldır.

- Albalının anti-iltihabi xüsusiyyətləri artrit və podaqradan əziyyət çəkən insanlar üçün xeyirlidir. Tədqiqat göstərmişdi ki, iki pors albalı qəbul edildikdən beş saat sonra iltihabi markerlər və sidik turşusunun səviyyəsini yetərincə aşağı salır.

- Albanının tərkibindəki melatonin yuxu siklini tənzimləməyə kömək edir. Orqanizmdə melatoninin yüksək səviyyədə olması yuxunun ümumi keyfiyyətini yaxşılaşdırır.

- Albalıdakı anti-iltihabi və antioksidant birləşmələr fiziki iş nəticəsidə yaranan əzələ ağrılarını azaldır.

Xəbər 1552 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

27.08.2024  13:23 

Kommunal xidmətlər BAHALAŞACAQ


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +