Hüsnü Mübarək vəfat etdi
Ərdoğan Bakıdadır
Sabahın havası açıqlandı
DYP-nin baxış bucağı və onun “902”-si
Bu avtobusların yolu dəyişdiriləcək
Ev heyvanları koronavirus daşıyıcısıdır?
Ərdoğan Bakıya gəlir
Sabah Bakıda bu yollar bağlı olacaq
Rafiq Həşimov AzTV sədrinin müavini oldu
Bakıda polis öldürüldü


17.01.2020  09:07 

Qızardılmış yeməklərin zərərləri





A+  A-

Gündəlik qida rasionumuzda qızardılmış yeməklər üstünlük təşkil edir. Lakin həmin qidaların tərkibində yüksək kalori və çox miqdarda yağ olur. Bu, da II tip şəkərli diabet və piylənməyə, ürək-damar sisteminin patologiyasına şərait yaradır.
XəzərNews.az xəbər verir ki, qızartma zamanı qidanın tərkibində olan vitamin və mikroelementlər parçalanır, nəticədə konserogenlər, sərbəst radikallar və transyağlar əmələ gəlir. Həmin maddələr isə orqanizm üçün çox ziyanlıdır və bir çox xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin əmələ gəlməsinə səbəb olur

Qızartma zamanı az miqdarda kərə yağından istifadə etmək lazımdır. Bir dəfə yemək hazırlanmış yağda ikinci dəfə heç nə qızardılmamalıdır. Duru yağlara isə qızartmalarda deyil, salatların tərkibində yer vermək məsləhətdir.



Xəbər 585 dəfə oxunub.



25.02.2020  17:45 

“Qarabağ” Avropada 4-cü oldu

25.02.2020  16:05 

AFFA Mahir Emrelini cəzalandırdı

25.02.2020  15:24 

Hüsnü Mübarək vəfat etdi

25.02.2020  14:54 

3 şəkil çəkdirib 300 min aldı

25.02.2020  14:23 

Ərdoğan Bakıdadır

25.02.2020  13:58 

Sabahın havası açıqlandı

25.02.2020  11:09 

Ərdoğan Bakıya gəlir

25.02.2020  10:07 

Bakıda polis öldürüldü


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +