Daxili İşlər Nazirliyi əhaliyə müraciət etdi
Tələbələrin köçürülməsinə başlanılır
“Şüvəlandakı bağımda dincəlirəm...” - Elmar Məmmədyarov
Sabahdan temperatur aşağı düşür
Problemli əmanətlərin qaytarılmasına BAŞLANILDI
Keçmiş vəkili Trampı ifşa edəcəyini söylədi
Təhsil naziri ictimaiyyətə müraciət etdi
Ramiz Mehdiyev Əli Abbasovu işdən çıxardı
ABŞ-la Rusiya arasında VAKSİN QALMAQALI
18 min 102 abituriyent imtahan verəcək


31.10.2019  09:15 

Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər





A+  A-

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Xəbər 751 dəfə oxunub.



14.08.2020  17:29 

Yoluxanların sayı 100-ü keçdi

14.08.2020  14:48 

83 körpə ev şəraitində doğulub

14.08.2020  11:32 

Bələdiyyə sədri cərimələndi

13.08.2020  17:49 

Bu gün yoluxanların sayı azaldı


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +