Rayonlara qar yağacaq
Nazirlik bələdiyyə sədrini cərimələdi
Konqresin sədri Trampı korrupsiyada ittiham etdi
Bu gündən Bakıya istilik verilir
Sabahdan məktəblərdə tətil başlayır
Venesiyada fövqəladə vəziyyət elan olundu
Dəm qazı daha bir can aldı
Küveyt əmiri hökumətin istefasını qəbul etdi
Millimiz Lixtenşteynə qalib gəldi
Bu ərəb dövlətində hökumət istefa verdi


31.10.2019  09:15 

Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər





A+  A-

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Xəbər 591 dəfə oxunub.



15.11.2019  15:08 

Elmar Məmmədyarov BƏƏ-yə getdi

15.11.2019  13:17 

Rayonlara qar yağacaq

15.11.2019  11:43 

Bu gündən Bakıya istilik verilir

15.11.2019  11:09 

Ronaldo rekorda doğru

14.11.2019  21:19 

Dəm qazı daha bir can aldı

14.11.2019  20:03 

Millimiz Lixtenşteynə qalib gəldi


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +