İran prezidentinin öldüyü qəzada təxribat izləri...
Bizim də məqsədimiz elə budur – DABF İH-nin üzvü
Türkiyə ilə yanaşı İraq da prosesə dəstək verəcək
Ölkənin işində heç bir axsama olmayacaq... - Xamenei
Mənsimovun paylaşımı hər kəsi kövrəltdi - Fotolar
Tağı Əhmədovun son görüntüsü yayılıb -Fotolar
Gənc mühəndisin uğurları –ABŞ-a aparan yol
Döyüş gecəsində Azərbaycanı o təmsil edəcək - Almaniyada
Ukrayna son nəfəsini verir - Kiyev təslim olur?
Taksilərdə minimum gediş haqqı 4,50 olacaq? - Rəsmi açıqlama


28.11.2019  08:53 

Əslində zərərli olan 5 sevimli məhsul





A+  A-

Qida məhsulları yaxşı əhval və möhkəm sağlamlığın əsasını təşkil edir. Amma yalnız o halda ki, əgər onlar faydalıdır. Bəzi qidaları biz elə hesab etsək də, onlar son dərəcə zərərlidir...
XəzərNews.az əslində zərərli olan beş məhsulu təqdim edir:

Yarımfabrikatlar

Bəli, bu yetərincə rahat məhsuldur, hansını ki, elə də bişirmək lazım deyil. Tavada qızartdın və ya mikrodalğalı sobada qızdırdın – hazırdır! Amma yarımfabrikatların tərkibi heç də ən yaxşılardan deyil. Onların hazırlanmasında soya, ət emulsiyası, konservantlar, nişasta, aromatizatorlar, müxtəlif dad artırıcılarından istifadə olunur. Ona görə də, çətin ki, bu məhsulu faydalı adlandırmaq olar.

Çeynəlinən marmelad

Dadlı qurd və ayılar bütün yaş kateqoriyasına aid insanları cəlb edir, amma xüsusilə uşaqları. Onların tərkibində zərərli inqrediyentlər, eləcə də qatılşadırıcılar, kimyəvi rəngləyicilər var. Zərərlidir? Əlbəttə!

Kolbasa

Kolbasanın hazırlanmasında sümük, birləşdirici toxuma, dəri, piy, file qalıqları və s. kimi qida tullantılarından istifadə olunur. Kütləyə ən müxtəlif zərərli əlavələr, dad gücləndiriciləri əlavə edilir. Bu da onu deməyə əsas verir ki, kolbasanın tərkibində faydalı heç nə yoxdur.

Marinə edilmiş göbələk

Meşə göbələkləri adi halda belə potensial zərərli ola bilər, o ki qaldı, mağazalarda satılan marinə edilmişlərə! Onların hazırlanması üçün çoxlu sirkədən istifadə olunur ki, bu da mədə-bağırsaq traktına zərər vurur.

Çörək

Supermarketdə satılan çörəyin tərkibində olan L-tsistein insan orqanizmi üçün heç də ən yaxşı maddə deyil. O, hazırlanma vaxtını azaltmağa kömək edir. Bu amin turşusunun mənşəyi yetərincə şübhəlidir. Onu insan saçı, quş lələyi və inək buynuzundan alırlar.

Xəbər 1211 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

19.05.2024  12:36 

Sabahın havası açıqlanıb

16.05.2024  18:05 

AYNA-dan yeni layihələr


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +